Personal: 6 weeks after my last bikini competition

Het is inmiddels alweer bijna drie maanden geleden dat ik mijn allereerste bikini fitness wedstrijd had. Was is de tijd toch onwijs snel gegaan! Als ik terugkijk was dit best wel een bizarre tijd, maar ik ben wel erg trots op wat ik bereikt heb! Op zondag 1 oktober was het zover; mijn allereerste wedstrijd. Hetgeen waar ik al weken voor getraind en gegeten had. Zo'n sportdieet is verre weg van ideaal. Het klinkt allemaal heel mooi zo'n "perfect lichaam", maar als je ziet wat je er allemaal voor moet doen en laten, kun je beter een vetrolletje meer hebben. Toch was het wel mijn droom om een keer op zo'n podium te staan. Op mijn eerste wedstrijd was ik derde geworden. Dat is echt heel goed, want de top 3 mag verder naar een B-wedstrijd. Je begint namelijk met een C-wedstrijd, als je daar in de top 3 staat, mag je dus door naar een B-wedstrijd. En als je daar weer in de top 5 staat, mag je vervolgens naar de Nederlandse Kampioenschappen. Ik mocht dus door naar een B-wedstrijd en was heel erg blij! Ergens was ik ook wel een beetje bang, want ik moest dan nog zes weken langer aan de vis met rijst en eieren. Toch hield ik vol. Want als ik eenmaal een doel voor ogen heb, moet ik die gewoon halen! Wat er ook gebeurt! Helaas kreeg ik op mijn tweede wedstrijd een second call out plaatsing, dat betekent dat je in de top 6 t/m 10 bent geplaatst. Ik baalde heel erg, omdat ik zo graag naar het NK wil in 2018! Maar ja, aan de ene kant was ik stiekem ook wel een beetje blij om mijn normale leven weer op te pakken. Ik eet nu heerlijk, ga regelmatig uit eten en kan eindelijk weer een wijntje meedrinken als ik met vriendinnen wat leuks ga doen. Inmiddels is mijn tweede wedstrijd alweer bijna zes weken geleden. Ik ben in de eerste twee weken zo'n 7 kilo aangekomen, omdat ik weer "normaal" eet. Het is echt bizar! En nog steeds kom ik wekelijks een beetje aan.. Je lichaam heeft zo lang geen suikers en vetten gehad, dat alles gelijk wordt opgeslagen. Er is niks meer van mijn wedstrijdlichaam over. Of ik het jammer vind? Ergens wel. Het is toch iets waar ik weken naar geleefd heb. Maar ik ben ook heel blij dat ik weer lekker mag eten en leuke dingen kan doen! Toch blijft mijn droom om mee te doen aan het NK in 2018. Ondanks dat wedstrijdvoorbereiding heel zwaar is, ga ik begin april meedoen aan een andere B-wedstrijd om alsnog geplaatst te worden voor het NK. Ik wil dit zo graag een keer meemaken. Zo'n wedstrijd is echt megagaaf en je krijgt er echt een kick van! Maar je moet wel tien keer goed nadenken voordat je aan zoiets mee wilt doen. Je moet er echt wat voor inleveren en na een aantal weken normaal eten is je lichaam (na weken lang trainen en enzovoort) weer bijna zoals het daarvoor was. Al die perfecte lichamen op Instagram is eigenlijk maar een tijdelijke lichaam. Daarna zijn we ook weer gewoon "normaal". Mocht je ooit een keer mee willen doen? Dan is een goede coach ontzettend belangrijk en je moet mentaal wel sterk zijn. Je leert jezelf in deze weken echt goed kennen en mijn vriend mij ook haha.. Maar de ervaring op het podium (waar je zo hard voor hebt gewerkt) pakt niemand je af! :-)


4 opmerkingen:

  1. Wat bizar knap zeg, ik doe het je niet na! Zoveel respect, die voorbereidingen zijn niet mals. Ik hoop dat je alsnog geplaatst kan worden voor het NK in 2018, veel succes!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. You do look like you trained hard to earn it.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het is inmiddels alweer bijna drie maanden geleden dat ik mijn allereerste bikini fitness wedstrijd had. Was is de tijd toch onwijs snel gegaan! Als ik terugkijk was dit best wel een bizarre tijd, maar ik ben wel erg trots op wat ik bereikt heb! Op zondag 1 oktober was het zover; mijn allereerste wedstrijd. cream shawl , crochet shawl , pink shawl , ladies capes and shawls , satin shawl , lace shawl , green shawl , shawl supplier , beaded shawl , paisley shawl , knitted shawl Hetgeen waar ik al weken voor getraind en gegeten had. Zo'n sportdieet is verre weg van ideaal. Het klinkt allemaal heel mooi zo'n "perfect lichaam", maar als je ziet wat je er allemaal voor moet doen en laten, kun je beter een vetrolletje meer hebben. Toch was het wel mijn droom om een keer op zo'n podium te staan. Op mijn eerste wedstrijd was ik derde geworden. Dat is echt heel goed, want de top 3 mag verder naar een B-wedstrijd. Je begint namelijk met een C-wedstrijd, als je daar in de top 3 staat, mag je dus door naar een B-wedstrijd. En als je daar weer in de top 5 staat, mag je vervolgens naar de Nederlandse Kampioenschappen.

    BeantwoordenVerwijderen

© It's DASH All rights reserved • designed by Designs Blue Moon