Philippines - blog






Het is alweer drie weken geleden dat ik in de Filippijnen zat. Tsjonge, wat gaat de tijd snel! Je kunt je echt uitkijken naar een mooie vakantie en voor je het weet is het weer voorbij.. Zoals beloofd deel ik vandaag wat tips voor als je ook een keer naar de Filippijnen wilt gaan. Hopelijk heb je er iets aan! En mocht je nog vragen hebben, dan kun je mij natuurlijk altijd een mailtje sturen of een berichtje op Instagram. Ik help je graag! ;-)

Het weer
Het weer in Azië is gewoon onvoorspelbaar! De beste reistijd om naar de Filippijnen te gaan is ongeveer van januari tot en met april. In de Filippijnen is het dan het droge seizoen. In deze maanden valt er weinig regen en heb je de meeste kans op zonnig weer. Maar zoals ik al zei: het weer in Azië is onvoorspelbaar! Ik was er begin februari en de eerste week van maart. Alhoewel dit de beste periode met zon is en weinig regen, hebben we de eerste twee weken alleen maar bewolking gehad. Gelukkig zat ik de eerste twee weken bij familie, dus dat was niet zo erg! In de eerste twee weken hebben we ook een paar keer regen gehad. De derde week zaten we op het prachtige eiland Palawan en werd het gelukkig wat zonniger. Maar toch hebben ook daar zelfs weer een paar dagen bewolking gehad en af en toe een regenbui. Regen komt in februari/maart weinig voor, maar soms heb je zoals mij een klein beetje pech ;-) 

Reizen
Filippijnen is groot, echt ontzettend groot! Je kunt niet zoals in Thailand in dertien uur met de bus van de ene naar de andere kant reizen. Filippijnen bestaat uit meer dan 7.000 eilanden en sommige delen zijn moeilijk te bereiken. Gelukkig kun je met het vliegtuig makkelijk naar de prachtige plekken zoals Cebu, Palawan en Boracay. Tip: boek je vlucht echt ruim van tevoren! Soms zijn de vluchten een week van tevoren al helemaal volgeboekt.

Palawan
Mijn vriend en ik wilde in een korte tijd te veel zien. We wilde naar Palawan, Cebu en naar Boracay. Maar helaas was het niet realistisch om dit allemaal te doen. Uiteindelijk hebben we ervoor gekozen om alleen naar Palawan te gaan om de prachtige plekken El Nido en Coron te bezoeken. Zo konden we het rustiger aan doen en wat langer genieten op plek van bestemming. Toch vind ik het jammer dat we niet naar Cebu zijn gegaan, omdat je daar de beroemde Chocolate Hills hebt! Heb je wat langer de tijd om rond te reizen? Dan moet je zeker naar Cebu gaan om onder andere de Chocolate Hills te bezoeken.

Vanuit Manila vlogen we met AirAsia naar Puerto Princesa. Dit is een toeristisch plaatje en bij aankomst word je overspoeld met locals die je allerlei tours willen verkopen. Ga er niet te snel op in, want er zijn genoeg bureaus waar je mooie tours kunt boeken! We verbleven één nachtje in het Best Western Hotel. Dit is echt een prachtig hotel en ik heb nog nooit zo'n goede service gehad. Meestal kun je bij het hotel zelf ook allerlei tours boeken en busritten naar bijvoorbeeld El Nido. Het is misschien 4 euro per persoon duurder dan wanneer je het in de stad boekt, maar dan weet je wel zeker dat het betrouwbaar is! Bij het Best Western Hotel hebben we dus een busrit geboekt naar El Nido. Dit was ongeveer 27 euro voor twee personen. Het is een lange rit, want je zit ongeveer zes uur in de bus. Gelukkig heb je wel airco, want dat heb je echt nodig! ;-)

El Nido - Palawan (foto 2 en 3)
Na een busrit van zes uur vanuit Puerto Princesa, zijn we veilig aangekomen in El Nido. Hier bleven we vier dagen in het Mantinloc Resort. Je betaald hier wel de hoofdprijs, maar het is het echt waar! Je zit op een privé eiland waar het ontzettend rustig is. Soms waren mijn vriend en ik de enige op het strand. Dat was echt heel bijzonder! In El Nido kom je veel jongeren tegen en je hebt er veel westerse invloeden. Zo heb je er bijvoorbeeld een pizza tent en kun je er heerlijke hamburgers eten. El Nido heeft zelf een klein strandje, waar je heerlijk kunt relaxen. Er zijn ook verschillende tours te boeken bij verschillende bureaus. In El Nido hebben we een boottrip geboekt met de slow boat naar Coron. Dit hebben we gedaan bij Buso. De reis naar Coron met de slow boat duurt ongeveer zes tot acht uur. Je hebt ook een fast ferry die je in vier uur naar Coron brengt, maar hier ben je wel een stuk meer geld aan kwijt. Dit boottripje heeft ons 68 euro gekost voor twee personen. De rit duurde echt heel erg lang, maar het fijne is dat je een open dek hebt, waardoor je de hele dag wel van het zonnetje kunt genieten!

Coron - Palawan (foto 1, 4 en 5)
Na een tocht van acht uur, zijn we veilig aangekomen in Coron. Het vaste land op Coron is prachtig, maar er is niet zo heel veel te doen. In El Nido heb je een strand, maar in Coron moet je daar echt een uur voor rijden met de scooter. Coron staat namelijk meer bekend om de prachtige natuur. We waren wel erg blij dat we een hotel hadden geboekt met zwembad, want we zagen het niet zitten om elke dag een uur met de scooter naar het strand toe te rijden. We hebben hier wel een prachtige tour gedaan. We zijn toen naar het beschermde Coron Island gegaan en hebben hier de highlights van Coron gezien. Het is hier zo bijzonder en magisch! Je moet Coron Islands echt bezoeken. We hebben ook een keer de Mount Tapyas beklommen. Het is een hoge berg met 700 treden en ontzettend zwaar om die te beklimmen. Mijn tip is ook om dit aan het eiland van de dag te doen want anders zweet je je rot! ;-) Coron kun je makkelijk in twee/drie dagen bezichtigen. 

Wil je toch meer een strandvakantie? Dan kun je beter naar Cebu of Boracay gaan. Deze twee plekken staan namelijk bekend om de prachtige lange stranden. 


19 opmerkingen:

  1. Reacties
    1. Ja, het is daar zeker prachtig! Heel mooi land! :-)

      xoxo

      Verwijderen
  2. Nooit geweten dat de Filipijnen zo mooi was! Wauw! Prachtige foto's heb je ook geschoten zeg!
    Liefs,
    Elles

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Je moet er echt een keer heen gaan! Het is er geweldig! :-)

      xoxo

      Verwijderen
  3. Wauw wat is het daar geweldig mooi!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een fijne foto's deel je hier met ons. Prachtig! Thanks.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een mooie foto's! En een fijne uitleg :)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Whoaaa I dunno what happened with my blog comments ... oh well! Haha! Nice to see you really enjoyed it dear! Next time you come, hopefully I can get to meet you already! I'm in Manila so I'll tour you around the city next time :) Lovely beaches around the country indeed! Glad you enjoyed.

    ♥ Chai Chen ♥ @chenmeicai
    ☆*。˚˚https://chenmeicai.blogspot.com˚˚。*☆

    ⓛ ⓞ ⓥ ⓔ ✰Recent Posts✰
    ✨ [BEAUTY] Sleek Makeup Matte Me Lippies Review: My Cosplay & Non-Cosplay Looks!
    ✨ [COSPLAY] Who Will Be The Next Darna?

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wow Dash, it looks so beautiful there... there are a few islands I would love to visit there someday... I really hope to visit there in the future xox

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Yeah! I can really recommend you that dear Launna!

      xoxo

      Verwijderen
  8. Wauw, wat een prachtig land en even mooie foto's heb je gemaakt zeg.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, het is daar echt geweldig! Je moet er echt een keer heen gaan :-) Dank je wel, lief!

      xoxo

      Verwijderen

© It's DASH All rights reserved • designed by Designs Blue Moon